Somon la gratar cu mamaliguta

de violeta30 in Peste, 30 Ian 2019 | 2693 vizualizari

 

Imi place pestele in toate formele si retetele :))

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon
  • sare
  • mujdei de usturoi

Mamaliga

  • 1 cana de malai
  • 3 cani de apa
  • 1 1/2 lingurite de sare (mai mult sau mai putin, depinde de gust)
  • 1 lingura de ulei sau unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu mamaliguta:

Rondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti.

Mamaliga se va face intre timp. Se pune cana cu malai, apa, sarea si uleiul/untul. Se amesteca bine sa nu formeze cocoloase si cand s-a ingrosat se amesteca mai rar. Se lasa la fiert pana se ingroasa si e fiert malaiul.

Se serveste pestele alaturi de mamaliguta si mujdei.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie