Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

de Rocsi in Somon, 13 Dec 2018 | 3980 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
In acest post este dezlegare foarte des la peste si incerc sa le pregatesc alor mei retete noi cu peste, in special la cuptor, pentru ca vreau sa ii feresc de prajeli. De aceasta data am ales somonul. L-am imbracat in verdeturi, iar ca si garnitura am ales un sote de ciuperci cu putina crema de otet balsamic, dar si niste gogosari murati umpluti cu ghebe. A fost o bunatate de reteta! Poate va place, poate va tenteaza si o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de somon
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de rapita (sau de masline, de floarea soarelui) 
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de rapita
  • sare
  • piper
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 1 foaie de dafin
  • 2 crengute marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci:

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest amestec pe bucatile de peste, pe ambele parti. Masati usor, sa nu se rupa pestele. Le asezati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Introduceti somonul in cuptorul incins, la 190 de grade C, timp de 35-40 de minute. Verificati sa fie bine patruns si il scoateti din cuptor. Cat somonul sta in cuptor, pregatiti ciupercile.

Le spalati bine, le scurgeti de excesul de apa si le taiati felii. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile. Presarati sare si piper. Puneti si foaia de dafin. Lasati sa scada la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Mai adaugati o canita de apa, apoi lasati pe foc pana scade lichidul de tot. La final adaugati crema de otet balsamic, amestecati bine si trageti tigaia de pe foc. Tocati mararul marunt, il adaugati peste ciuperci, amestecati. Serviti pestele alaturi de ciuperci si gogosar murat umplut. Mmm, un deliciu!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

-Marius- 1

17.12.2018, 08:01

Rocsi 1

17.12.2018, 19:24

Va multumesc mult!

Rocsi 1

17.12.2018, 19:25

Mihaela, crema de otet balsamic le-a oferit putina cremozitate, iar eu le-am asezat intr-un inel metalic, apoi am scos inelul si au stat asa.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de coacaze