Somon cu sos dulce de mustar

de Bucataria_lui_Tavi in Somon, 28 Mai 2010 | 11705 vizualizari

 

Astazi avem in meniu somon cu sos dulce de mustar. Somonul este relativ sarac in calorii si in grasimi saturate, dar bogat in proteine si, in special, in acizi grasi omega 3. Prin urmare, consumul constant de somon reprezinta un beneficiu de necontestat pentru organism. Aceasta reteta este usor de preparat, necesita sub 15 minute timp de preparare si are cca 350 calorii/portie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 fileuri de somon (150 g portia);
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 2 linguri de patrunjel;
  • 2 linguri de marar;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • un praf de sare si piper.
  • Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri de mustar Dijon;
  • 1 lingurita de mustar cu boabe intregi;
  • 4 linguri de miere de salcam;
  • 1 lingura cu sos de soia;
  • 1 lingurita de piper negru, macinat;
  • 1 lingura cu ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos dulce de mustar:

Preparare somon cu sos dulce de mustar:

Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime.

Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se integreaza in compozitie toate ingredientele si obtineti un sos omogen. In acest moment, aveti toate ingredientele gata pentru prepararea somonului.

Condimentati somonul cu sare si piper pe ambele parti. Puneti intr-o tigaie (cu maner metalic, pentru a o putea introduce in cuptor) uleiul vegetal si lasati-l sa se incinga la foc mediu.

Adaugati bucatile de somon in tigaie si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati rumenit cate 1 minut pe fiecare parte, introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati in cuptor 10 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, scoateti tigaia din cuptor si mai lasati somonul 1 minut in tigaie. Puneti apoi sos in farfurie, adaugati fileul de somon peste sos, turnati peste somon sos din belsug, dupa care presarati verdeturi deasupra (patrunjel, marar, ceapa). Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau orez.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos dulce de mustar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Bunica 1

29.05.2010, 22:31

E foarte bun ! Nu sunt fan somon, dar din cand in cand mananc Am pregatit dupa reteta Irinei cu sos dulce si mi-a placut.

nadina73 1

29.05.2010, 23:48

super bun e pestele meu preferat ,iar prezentare e grozava super 5 furcutrimitit si prin posta

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 11:06

niciodata nu ma pot abtine de la o portie de peste............5 furcu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta