Astazi avem in meniu somon cu sos dulce de mustar. Somonul este relativ sarac in calorii si in grasimi saturate, dar bogat in proteine si, in special, in acizi grasi omega 3. Prin urmare, consumul constant de somon reprezinta un beneficiu de necontestat pentru organism. Aceasta reteta este usor de preparat, necesita sub 15 minute timp de preparare si are cca 350 calorii/portie.
Preparare somon cu sos dulce de mustar:
Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime.
Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se integreaza in compozitie toate ingredientele si obtineti un sos omogen. In acest moment, aveti toate ingredientele gata pentru prepararea somonului.
Condimentati somonul cu sare si piper pe ambele parti. Puneti intr-o tigaie (cu maner metalic, pentru a o putea introduce in cuptor) uleiul vegetal si lasati-l sa se incinga la foc mediu.
Adaugati bucatile de somon in tigaie si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati rumenit cate 1 minut pe fiecare parte, introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati in cuptor 10 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, scoateti tigaia din cuptor si mai lasati somonul 1 minut in tigaie. Puneti apoi sos in farfurie, adaugati fileul de somon peste sos, turnati peste somon sos din belsug, dupa care presarati verdeturi deasupra (patrunjel, marar, ceapa). Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau orez.