Somon cu sos de usturoi

de Miha in Somon, 4 Ian 2011 | 8390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 5-6 catei usturoi
  • ~ 50 ml ulei
  • 1 lingurita de otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de usturoi:

Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata zeama si carnea se rumeneste osor pe ambele parti.

Sosul de usturoi:

Usturoiul se piseaza foarte bine cu putina sare, apoi se toarna uleiul putin cate putin si se uniformizeaza, ca la maioneza. Cand este gata punem si otetul.

Peste carnea rumenita se toarna sosul de usturoi, se presara cu putin patrunjel si se serveste cald, cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon pe gratar cu sos de lamaie usturat