Somon cu sos de portocale

de Lau in Somon, 4 Dec 2013 | 14217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de somon
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Sos de portocala
  • 3 portocale mari
  • 50 g zahar
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de portocale:

Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,

Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider

Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe ambele parti(cca 3-4 min fiecare parte)

Sosul de portocale

Intre timp curatam portocalele si le pisam cu blenderu sau cu storcatorul,

Punem sucul intr-un ibric adaugam zaharul si punem la fiert la foc mic,(luam spuma formata in timpul fierberi)

Adaugam 1 lingurita de amidon dizolvat in putin suc(oprit)sau apa,

Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos gros,la final adaugam untul,zeama de lamaie  si amestecam pana se omogenizeaza

Asezam bucatile de somon si deasupra adaugam sosul de portocale

Pentru sos m-am inspirat de pe blogul Papa bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Somon gravlax