File de cod Alaska mediteranean

de Toamna07 in Peste, 29 Iul 2012 | 4882 vizualizari

 

Va invit sa va imaginati o croaziera pe Mediterana, alaturi de acest preparat cu adevarat exotic si rafinat, care va va face sa va simtiti intr-o minunata vacanta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500g. file de cod alaska
  • 4 nectarine coapte
  • 1 grapefruit
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute (chili)
  • 1 lingurita miere
  • rozmarin maruntit
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • patrunjel sau frunze de busuioc,pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod Alaska mediteranean:

Mod de preparare:

Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas.  Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.
 Pestele se spala, se usuca, se sareaza , se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.
Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce  sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.
Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.

Pofta buna !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod Alaska mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de cod cu sos de lamaie