Somn marinat in sos mediteranean

de Bucataras Medi in Peste, 11 Dec 2013 | 5539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un praf sare
  • 2-3 boabe piper negru zdrobite
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita marar uscat
  • 2 linguri cu capere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn marinat in sos mediteranean:

Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs.

Intre timp ne ocupam de sos. Intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

In acest sos marinam bucatile de peste.Acoperim vasul cu o folie si dam la frigider pentru circa 2 ore. Scoatem bucatile de peste din marinata  si le tamponam bine cu o hartie de prosop. Incingem bine o tigaie de teflon si frigem bucatile de peste. Asezam bucatile de peste in tigaie mai intai pe partea cu pielea si cand sunt bine facute le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce am fript pestele in aceiasi tigaie frigem si niste legume pe care le servim drept garnitura(ardei gras,ceapa,rosie etc).

Servim pestele cald alaturi de garnitura si il stropim cu sosul in care a fost marinat,avand grija ca inainte de servire sa-l incalzim putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn marinat in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somn cu sos muamba