Socata reteta bunicii
O bautura minune,unica in an! Enjoy!
Socata reteta bunicii
Punem in borcan apa,drojdia,zaharul sau mierea de albine,steluta de anason,batonul de scortisoara si amestecam foarte bine,pana mierea si drojdia sunt dizolvate complet. Adaugam apoi florile de soc spalate si cu o lingura de lemn le scufundam in apa. Punem apoi in borcan si feliile de lamaie. Acoperim borcanul cu un tifon curat si lasam sa stea peste noapte.
A doua zi amestecam usor cu o lingura de lemn ,apoi punem din nou tifonul si lasam sa stea borcanul intr-un loc insorit timp de doua zile.Din cand in cand mai amestecam in borcan cu aceeasi lingura de lemn. Dupa aceste doua zile, socata va capata un gust dulce-acrisor si se va tulbura. Cand este gata ,o strecuram printr-un tifon si apoi o servim rece.Cine doreste poate servi socata cu felii de lamaie alaturi.
Pofta mare va doresc si mult spor!