Inspiratie a fost Merisoara noastra draga....cu mici modificari, ca de, nu ma pot abtine...minunate. Multumesc!!
Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie si se taie felii groase de un deget ca pt snitele. Pe un fund de lemn, se aseaza bucatile de carne, deasupra se pune folie alimentara si se bate carnea usor cu ciocanul de snitele. Intr-un castronel se pune sucul de rosii, sare, piper, oregano,usturoiul zdrobit si se amesteca. Feliile de carne se imbiba cu acest sos si se lasa la frigider pt 20 minute. Pt aluat: batem oul cu un praf de sare, adaugam berea si apoi faina cate putin si amestecam cu furculita sau cu telul sa nu ramana cocoloase.(sa aibe consistenta ca de aluat de clatite). Punem o tigaie cu ulei la incins, cand uleiul este incins, trecem feliile de carne condimentate prin aluatul de bere, apoi prin pesmet si le prajim in ulei pana devin aurii. Le punem pe servetele absorbante. Pofta buna!!!
1
Servim simple cu salata de cruditati sau piure de cartofi
2
Carnea se bate usor avand grija sa nu se zdrobeasca si sa se rupa