Snitele:
Sosul de rosii:
Cartofii natur:
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei.
Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde.
Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, la foc mic, 5 minute.
Adaugam apoi boabele de mustar si rosiile pasate, lasam la fiert la foc mic, pana obtinem consistenta dorita la sos. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Ciupercile pleutus se spala si li se indeparteaza codita groasa.
Presaram putina sare si le lasam 5-10 minute si lase apa.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta.
Batem ouale cu un praf de sare si putin ulei.
Punem fulgii de mei intr-un castronel.
Trecem ciupercile pleurotus prin ou batut, apoi prin fulgii de mei si le punem la prajit, in uleiul incins.
Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi scoatem snitelele pe o farfurie in care am asezat servetele absorbente, pentru a scapa de uleiul in exces.
Servim snitelele cu sos de rosii si cartofi natur.
Pofta buna!