Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare

de Roxana in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2010 | 7108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 oua
  • jumate kg de cartofi
  • 250 gr mazare verde
  • 150ml smantana
  • 2 cani lapte
  • o lingura margarina
  • sare, piper
  • faina, pesmet
  • un catel usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare:

Curatam si taiem cartofii si ii punem la fiert cu putina sare. Cand au fiert ii scurgem, adaugam margarina si putin lapte si ii facem piure. Lapte puneti cat de moale va place piureul.

Taiem pieptul de pui in 2 si condimentam cu sare si piper. Batem ouale, punem faina si pesmetul in farfurii separate. Dam pieptul condimentat prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei.

Pentru sote-ul de mazare: eu am folosit mazare de la congelator, pe care am tinuto 5 minute in apa fiarta, nu am fiert-o. Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si cand s-a incins punem ustoroiul maruntit. Imediat dupa usturoi(trebuie sa avem grija sa nu-l ardem) punem o lingura de faina si incorporam, apoi adaugam smantana si cam o cana de lapte (depinde cat de lichida e smantana), fierbem 5 minute si punem mazarea. Fierbem cu mazarea alte 5 minute si gata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi crocante de pui