Perisoare in sos tomat

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 3133 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. perisoare:

  • 750g carne tocata (porc+vita)
  • 3/4 cana cu orez
  • O ceapa rosie mare
  • Un ou
  • Sare,piper,boia de ardei iute

Pt.sos:

  • 100ml ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1/2 kg pasta de tomate
  • Zeama de carne
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos tomat:

Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocată mărunt şi oul.Adaugam sare, piper, boia si amestecam bine, bine, bine.

Formam perişoare de mărimea unei nuci si le punem pe un fund de lemn.Mie m-au iesit 55 de perisoare.32 le-am dat deoparte pt. a le pune in sos.

Acesta l-am facut punand 100ml.ulei intr-o cratita si cand acesta s-a incins am pus 3 linguri cu faina.Am amestecat cu o lingura pana cand faina a prins o culoare galbuie.Acum se adauga pasta de tomate,sarea,piperul si se omogenizeaza.Dupa 3-4minute punem perisoarele in sos si lasam sa fiarba la foc potrivit aprox. 10.Daca sosul e prea gros se mai adauga putina zeama de carne in timpul fiertului.

Se pot servi cu paine taiata cubulete si puse in farfuria cu perisoare si sos.Puteti servi cu gogosari in otet.

Restul de perisoare le-am pus in frigider cu o adresa precisa pt. maine: bors cu perisoare.Asta e !

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.03.2014, 08:48

laura_n 1

21.03.2014, 16:52

misto! dar vai de mama, juma de kil de pasta? )

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui