Tot o mancarica pragtita de buni,si foarte gustoasa
Pt piure.
Se curata cartofii, se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se zdrobesc bine dupa care se pune untul si se mixeaza bine, se pune treptat si laptele caldut si smantana se mixeaza bine toate.
Pt snitele din piept de curcan:
Se feliaza pieptul de curcan se condimeteaza bine cu sare si piper.Este mult mai fraged daca se tine macar 2 ore in lapte.Se bat ouale cu un praf de sare ,separat se pune faina alba intr-un castronel si uleiul la incins.
Se dau snitelele prin ou prin faina si iar prin ou si din nou prin faina(de doua ori,vor iesi mult mai pufoase)se prajesc in ulei fierbinte.Sau cum bunicul e la regim,buni i-a pregatit piept la gratar .
Si a servit fiecare dupa preferinta piure cu snitel sau su piept la gratar si cu faimosul piure de cartofi.
PS:pieptul de curcan are foarte putine calorii si chiar indicat in curele de slabire este foarte sanatos e mult mai bun decat cel de pui