Snitel de pui cu sos de mozzarella

de Miha in Pui, 24 Mai 2010 | 14474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • pesmet
  • patrunjel, busuioc si cimbru
  • sare si piper
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc
  • usturoi
  • Pentru sosul de mozzarella:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui cu sos de mozzarella:

Snitele:

Pieptul de pui se taie felii si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza, dupa gust cu sare si piper. Ouale se bat bine, iar faina se pune pe o farfurie.

Pesmetul se amesteca impreuna cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjel, busuioc si cimbru uscate, cate putin din fiecare.

Fiecare felie de pui se trece prin ou batut, apoi prin faina, din nou prin ou, apoi prin pesmetul aromat.

Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti, pana devin aurii. Se scot pe un prosop absorbant.

Sosul de rosii:

Sucul de rosii amestecat cu ulei si condimente, se pune la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase.

Sosul de mozzarela:

Untul se topeste, iar cand a devenit lichid se adauga faina si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se desface cu laptele rece si se pune din nou la fiert, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga mozzarella taiata cuburi si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Snitele se servesc cu sos de rosii si farfalle preparate in casa, iar pe deasupra se toarna sosul de branza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui cu sos de mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu piept de pui si sos de rosii