Farfalle cu pui si rosii

de Miha in Farfalle, 22 Mai 2010 | 8139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pui si rosii:

Paste:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Cu o rola zimtata se taie dreptunghiuri mici de ~4/2 cm. Am incercat si cu marimi mai mari dar s-au pleostit la fiert.

Fiecare dreptunghi se pliaza la mijloc, apoi se aduc inspre mijloc si marginile laterale, strangand ferm din degete. Se lasa pe masa infainata pentru cel putin 1 ora, sa se usuce, apoi se fierb in apa cu sare timp de 2-3 minute.

Sos:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam rosiile curatate de pielite si samburi, tocate marunt sau facute piure. Eu am preferat ultima varianta, din aceleasi motive mofturoase ca si pana acum. :))

Punem si pieptul de pui taiat cubulete mici. Adaugam un pahar de apa (sau vin) si lasam sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta si sosul incepe sa scada. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper. Aromam sosul cu putin cimbru si busuioc.

Cand sosul este gata, se adauga pastele fierte si se omogenizeaza.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pui si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ela 1

24.05.2010, 10:11

vreau si eu la schimb daca nu,merg sa imi fac,ca am in dulap o punga de ceva vreme

Miha 1

24.05.2010, 10:35

Eu zic sa-ti faci...ca daca se invechesc...nu-i pacat? )

mena29 1

24.05.2010, 17:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle colorate cu pui si sos de rosii