Paste:
Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Cu o rola zimtata se taie dreptunghiuri mici de ~4/2 cm. Am incercat si cu marimi mai mari dar s-au pleostit la fiert.
Fiecare dreptunghi se pliaza la mijloc, apoi se aduc inspre mijloc si marginile laterale, strangand ferm din degete. Se lasa pe masa infainata pentru cel putin 1 ora, sa se usuce, apoi se fierb in apa cu sare timp de 2-3 minute.
Sos:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam rosiile curatate de pielite si samburi, tocate marunt sau facute piure. Eu am preferat ultima varianta, din aceleasi motive mofturoase ca si pana acum. :))
Punem si pieptul de pui taiat cubulete mici. Adaugam un pahar de apa (sau vin) si lasam sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta si sosul incepe sa scada. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper. Aromam sosul cu putin cimbru si busuioc.
Cand sosul este gata, se adauga pastele fierte si se omogenizeaza.
Se servesc calde.