Cand ma refer la bicolore sau tricolore, vorbesc despre sucuri cu consistenta, densitate si gust diferit, turnate pe rand in pahar si decantate separat. Eu nu folosesc nici un fel de « bariera » intre sucuri, ele stau separate prin diferitele desitati, create prin diferite cantitati de apa, zahar si tipul de fruct ce intra in componenta sucului. Am vazut cateva retete pe internet in care separau sucurile cu un strat de ciocolata, dar nu mi-a placut idea. In primul rand pentru ca nu prea imi place combinatia intre suc de fructe natural si … ciocolata, in al doilea rand pentru ca adaugand ciocolata caloriile cresc fulgerator.
Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar.
Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene » pentru a avea un contrast cat mai mare, si anume 2 banane, 2 kiwi galbene si 1 lamaie si jumatate, 2 linguri de zahar, plus 100ml apa. Se toarna in pahar foarte lent, prin prelingere pe peretii paharului astfel incat cel de-al doilea suc se va « aseza » frumos peste primul suc.
Pentru a treia culoare, am folosit fructe rosii si anume 200g de capsuni si 200g de zmeura, cu 1 lingura de zahar si 50ml de apa (doar cat sa acopere lamele blenderului).
Daca cumva cantitatea de apa sau viteza de turnare este prea mare atunci, se poate intampla ca cele doua sucuri sa se intercaleze, sau in cel mai rau caz sa se amestece complet aratand a suc … in picatele.
1
se pot folosi orice fel de fructe, avand grija ca primul suc sa aiba consistenta mai "grea", iar urmatoarele sa fie mai "aerate".