PENTRU 7 LITRI DE SIROP
Reteta se poate adapta pentru orice fel de fructe care lare lasa destul de multa zeama: capsuni, visine, strugurasi, zmeura....
Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore.
A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are tendinta sa se depuna pe fund, asa ca mai dati cu lingura prin oala cand treceti prin zona.
A 3-a zi separam visinele de sirop, siropul se strecoara si se pune in sticle. Fructele se pun in borcan, cu sirop cat sa treaca peste ele.
Visinele in sirop merg foarte bine, daca vreti sa faceti iarna o prajitura cu fructe, pe o budinca, orez cu lapte sau ce va mai trece voua prin cap .... si garantez ca sunt de 10.000 de ori mai buni decat cele congelate.
Siropul se pastreaza foarte bine si 2-3 ani.