Am cumpărat vișine pentru a pregăti mai multe rețete. Astfel, am strâns sucul de la 530 g vișine (cântărite fără sâmburi) lăsate câteva ore într-un vas cu 330 g zahăr pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceață), apoi la fierbere am mai adăugat 200 g zahăr, pentru că la sirop proporția fructe:zahăr este de 1:1.
Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul.
Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert, pe foc mic.
Se amestecă din când în când, culegând bine spuma formată.
Se fierbe până se leagă bine, iar cantitatea de lichid a scăzut la jumătate.
Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de pregătire: 15min
Timp de gătire: aprox 50 min
Se obţin: 1 sticlă de 300 g
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/sirop-de-visine-2019.html