Sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 1 Aug 2010 | 9892 vizualizari

 

E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 litri apa
  • 1-2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.

menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.

o lasi sa fiarba 30 de min.

ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).

a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.

masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.

pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.

lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.

e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.

torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).

le pastrzi intr-un loc racoros.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

jolygina 1

19.08.2010, 13:54

imi place menta

aziz 1

02.11.2010, 19:22

vrei sa-ti dau o idee?
bomboanele lui miha de ciocolata cu siropul tau de mentaaaaaaaa valeiiiiiiiiiiiiii ce nebunie

Panacris 1

21.06.2017, 17:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece