A venit timpul sa mai dam cate o raita prin camara . Va prezint ce am gasit . Mie imi incanta ochiul imaginile , si cum am lipsit de la postari sper sa va placa si voua .
La mine nu merge treaba cu cantitatile . Pana curat fructele cel putin o treime ,, se evapora''.
Curatati si spalati capsunile. Puneti intr-o cratita de inox cu fund dublu .si le presarati cu 1 kg zahar .
Dupa 3-4 ore ele vor lasa zeama .
Puneti vasul pe foc , dati un clocot [ 10 min ].
Cu ajutorul unui polonic colectati partea mai lichida in alt vas de inox.
In functie de ce cantitaea obtinuta adaugati 700gr zahar/ kg suc de capsuni .
Stoarceti zeama de la o lamaie , cateva fire de menta proaspete si amestecati pana ce se dizolva zaharul.
Puneti siropul in sticle curate cu capac etans si le puneti sa se,,, odihneasca '' o zi -doua intr-un culcus [ eu am pus paturi si plapuma ] ce mentine caldura .
Scoateti licoarea la ,, interval '' cand se asteapta poporul iubitor de bunatati cel mai putin. Adica acum ar fi momentul !!!
1
Nu e nevoie de conservant , folosind atat zahar precis siropul va rezista , dar nu e cazul , cum dati de el soarta ii este pecetluita .