Dintre toate combinaţiile de arome folosite până acum pentru a realiza aceşti biscuiţei, varianta cu ciocolată şi portocale a fost cea mai apreciată de familia mea.
Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped dreptunghic. Se împachetează strâns la fel ca salamul de biscuiți și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. Se poate păstra și în congelator, dacă doriți să scurtați timpul. Important este ca aluatul să aibă o structură fermă pentru a putea fi tăiat.
După ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se îndepartează folia și se taie aluatul în felii de grosimea dorită ( în imagine, ~ 1/2 cm). Se asează biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ei și se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, până când marginile devin ușor maronii. Se lasă la odihnit în tavă 5 minute și apoi se transferă pe un grilaj de metal.
Se pot păstra până la o lună, în cutii închise ermetic.