Shortbread cu ciocolată şi portocale

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 26 Noi 2012 | 2430 vizualizari

 

Dintre toate combinaţiile de arome folosite până acum pentru a realiza aceşti biscuiţei, varianta cu ciocolată şi portocale a fost cea mai apreciată de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 căni faină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană și 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1 pachet de unt la temparatura camerei
  • 1 linguriță de suc de portocale
  • 3 linguri de ciocolată tăiată mărunt
  • coaja de la o portocală
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu ciocolată şi portocale:

Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped dreptunghic. Se împachetează strâns la fel ca salamul de biscuiți și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. Se poate păstra și în congelator, dacă doriți să scurtați timpul. Important este ca aluatul să aibă o structură fermă pentru a putea fi tăiat.

După ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se îndepartează folia și se taie aluatul în felii de grosimea dorită ( în imagine, ~ 1/2 cm). Se asează biscuiții  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ei și se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, până când marginile devin ușor maronii. Se lasă la odihnit în tavă 5 minute și apoi se transferă pe un grilaj de metal.

Se pot păstra până la o lună, în cutii închise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu ciocolată şi portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime