SHAKSUKA

de claudiaO in Mancaruri de legume, 25 Ian 2021 | 1651 vizualizari

SHAKSUKA

 

...sau rasfatul de week end cum ii spun eu.
Cand ti-e dor de vara, de soare..., acest fel de mancare te duce cu gandul la mare...
De cand am descoperit aceasta reteta, m-am indragostit remediabil de ea. Sos gros de rosii, savoare de chimen, oua ochiuri, feta ...tot ce iti trebuie pt un mic dejun sanatos si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei capia rosii - mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 curtii rosii tocate in bulion - daca vara folosim rosii proaspete :)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimen
  • sare/piper
  • 1 ardei iute tocat marunt pt cine vrea mai picant
  • patrunjel verde
  • branza feta
  • oua 10 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SHAKSUKA :

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam la foc mediu cu capac pana scade sosul si se inmoie bine legumele.

Cand sunt gata, punem ouale in sosul format, saram, piperam usorapoi le tragem capac si tinem pe foc pana se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane moale. Presam patrunjel tocat si brnza feta si servim cu paine proaspata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

noi am servit cu fulgi de chili si cu bacon prajit langa

Daca ti-a placut reteta noastra "SHAKSUKA " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane cu susan