Semifreddo de capsuni

de daniastefania in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 4853 vizualizari

 

Un desert racoritor, delicat, mai ales acum cand e foarte cald afara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • Un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo de capsuni:

Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se pune la fiert. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga gelatina. Amestecam sa se dizolve bine, apoi lasam la racit. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 100 gr de zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Frisca se bate spuma. Galbenusurile se amesteca cu albusurile si apoi cu frisca

 Se adauga apoi siropul se capsuni. Amestecam bine totul. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da 2 ore la congelator. Se taie felii si se serveste. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine