Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 21 Iun 2012 | 4580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 scrumbii;
  • sare.
Marinata
  • 250 ml oţet de 9 grade;
  • 500 ml apă;
  • 3-4 foi de dafin;
  • boabe muştar;
  • piper boabe;
  • 1 legătură leuştean.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi:

Se pregăteşte peştele:

- se curăţă solzii;

- se taie capetele şi  cozile;

- se taie rondele de circa 1,5 cm;

- se spală în 2-3 ape;

- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile. 

După acest timp, se clăteşte din nou pentru a se înlătura excesul de sare. 

Se pregăteşte marinata:

- se fierbe apa împreună cu foile de dafin, piper boabe, boabe de muştar; spre final se adaugă oţetul, se mai ţine pe foc câteva clocote;

- se lasă la răcit.

Se aşează scrumbia în borcan; între rândurile de peşte se intercalează frunze de leuştean. 

Se toarnă marinata caldă şi se poate servi după 3-4 zile. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

S-a potrivit perfect alături de o porţie de cartofi noi prăjiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.06.2012, 21:22

eu vreau doar cartofiori!

DinDragostePentruGatit 1

21.06.2012, 21:37

Serveste ce doresti, Rocsi.

COSTEO 1

16.04.2013, 13:20

E buna tare! am si eu alta reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinata la borcan