Un pranz usor, delicios
Pentru prepararea scrumbiei:
Pentru legume:
Prepararea pestelui:
Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori.
Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem.
Curatam pestele si il spalam bine, apoi il condimentam cu sare si il lasam la scurs. Umplem bucatile de scrumbie cu felii de lamaie, rondele de morcov si solzisori de ceapa. Asezam legume si pe exterior, apoi impachetam pestele in folie de aluminiu.
Asezam pachetele cu peste in tava si dam la cuptor pentru cca. 30 minute, avand grija ca in ultimele 10 minute sa desfacem usor folia de aluminiu pentru ca pestele sa se coaca frumos.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si-i feliem grosier, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Morcovul il taiem fasii fine, ceapa o taiem solzisori . Calim legumele in 3-4 linguri cu ulei de masline, le condimentam cu sare si piper, apoi adaugam ciupercile si le calim inca 5 minute la foc mic.
Servim pestele impreuna cu cartofi natur si ciuperci trase la tigaie, alaturi de mamaliguta.