Scovergi - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 13906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 1 pliculeț drojdie uscată,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură zahăr,
  • aprox. 200 ml apă călduță.
  • ulei pentru prăjit,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi - rețetă de post:

Cernem făina cu sarea într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine. Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.

Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)). Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.

Se prăjesc în ulei încins, aprox. 10 secunde pe fiecare parte, atenție să nu le ardeți. Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei.

Se servesc atât calde, cât și reci pudrate cu zahăr pudră.

Poftă bună!

PS: Sunt foarte bune și cu zahăr tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere