Scovergi cu cartofi

de miremirc in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 19951 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt zahar

Umplutura :

  • 700 g cartofi
  • 5 lg ulei
  • sare
  • piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu cartofi:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata.  Adaugam sarea, zaharul si apa calduta treptat, framantand bine pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de maini.  Lasam la dospit 1 ora, timp in care isi dubleaza volumul.  Pentru umplutura : curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem in apa la fiert; dupa ce au fiert ii strecuram si ii pasam cu furculita sau cu presa de cartofi; punem pe rand cate o lingura de ulei si amestecam pana la omogenizare; la sfarsit adaugam sarea si piperul dupa gust.  Aluatul crescut il impartim in 2; fiecare bucata la randul ei o impartim in 2 si fiecare bucata obtinuta o mai impartim in 4 ; intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitorul pe masa cu faina, apoi pe jumatate din ea punem cate 1 lingura sau 2 din umplutura; aducem partea de aluat peste cea cu umplura si marginile le apasam cu degetele ca sa se lipeasca si le prajim in ulei incins bine (cam 1 cm de ulei sa fie in tigaie ).  Cand le scoatem din tigaie trebuie sa le asezam pe un prosop de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

  Imediat ce le-am scos din tigaie sunt crocante, dar dupa ce stau putin se inmoaie si sunt super bune, langa un mujdei de usturoi sau chiar usturoi verde sau unse cu smantana si presarate cu cascaval ras sau fiecare cu ce mai doreste :)

Pentru mujdeiul de usturoi : 7 catei de usturoi, 4 lg ulei, sare si piper dupa gust, 2 lg apa, 1 lgt boia (optional).
Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa de usturoi; adaugam pe rand cate o lingura de ulei si amestecam foarte bine; la sfarsit punem sarea, piperul si apa si omogenizam bine.
Pofta buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

15.11.2013, 17:34

sunt BESTIALE! am mancat doua, fierbinti de ma frigeam la limba de la umplutura, da' nici ca le-am lasat
saru'mana

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 14:26

grozave scovergile

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:14

Bine mai Gaby Te-ai grabit si tu , Mai bine imparteai cu o prietena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti in vas roman-post