Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 28 Noi 2012 | 6236 vizualizari

 

Un preparat foarte uşor, proaspăt şi exotic ce pune în valoare contrastul dintre dulce şi sărat.

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques
  • coaja unui lime
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 2 mango copți, dar fermi
  • 70 ml de smânână lichidă
  • câteva fire de chives pentru decor
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime:

Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o sită fină. 

Mango se decojește și se taie felii. Din fiecare felie, se decupeaza cercuri cu diamentrul de 6 cm cu ajutorul unui inel din aluminiu.

Smântâna se reîncălzește și se mixează puțin cu blender-ul. 

Scoicile se usucă și se frig într-o tigaie neaderentă cu puțin ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper. 

Pentru asamblare, se așează pe farfurie o felie de mango, deasupra o scoică, o linguriță de spumă de vanilie și lime și se decorează cu fire de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozze alla marinara