Savarine cu pesmet

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 8873 vizualizari

 

Chiar daca forma lor nu prea aduce a savarine, gustul in schimb este yumi, yumi.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pt ornare:  
  • 250 ml frisca indulcita
  • Dulceata de capsuni

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri.

Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.

Trecem savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca si o dam la rece.

Cand servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si frisca.

Ps: ne-avand forme de savarine, am folosit de minitarte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

lia maria 1

27.01.2012, 18:46

bunica
kamy ce faine vremuri
dia
botcrina va multumesc tuturor pentru aprecieri

jolygina 1

29.01.2012, 12:13

chiar ieri am facut si eu

lia maria 1

29.01.2012, 12:38

jolygina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine