Savarine

de iry-gabriela in Prajituri, 11 Noi 2013 | 8770 vizualizari

 

......am incercat si eu sa fac savarine ca tare mai era siteul plin cu ele si era pacat sa nu le incerc .Reteta am preluat-o de la JamilaCuisine pentru carevreau sa ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de savarine avem nevoie de:
  • o cana de faina,
  • 150 ml lapte cald,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • un plic de drojdie uscata,
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apa,
  • 150 gr de zahar
  • o fiola de esenta de rom.
  • Pentru frisca avem nevoie de
  • 400 gr de smantana bine scursa
  • o cana de zahar.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa creasca pana ce isi va dubla volumul.  

Cat aluatul creste pregatim formele pentru savarine (in cazul meu acestea fiind de briose), ungandu-le cu ulei si apoi se vor tapeta bine cu faina.  

Dupa ce aluatul este crescut luam cu ligura si umplem formele pana la jumatate, lasandu-le apoi sa creasca cam 20 de minute in forme. Se vor pune la cuptor bine incins pentru 25 de minute pana vor deveni maronii deasupra dupa care se vor lasa sa se raceasca .  

Cat se coc savarinele se pregateste siropul: se fierbe apa cu zaharul si apoi se adauga esenta.

Cand sunt reci savarinele, li se vor taia capacul si se vor insiropa foarte bine. Separat vom bate smantana cu zaharul pana vom obtine frisca cu care vom umple savarinele asezandu-le la fiecare apoi capacul. Eu am adaugat si pe capac frisca neavand altceva prin casa mai bun.

Se vor lasa la rece pana a doua zi pentru a intra bine siropul in savarine.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.11.2013, 20:00

Ce faine ti-au iesit

nadea68 1

11.11.2013, 20:50

anca_rm 1

12.11.2013, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini savarine