Savarina uriasa :)

de lilik in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 8642 vizualizari

 

chiar nu stiam cum sa o numesc:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • pt sirop:
  • 300 ml apa
  • 7-8 linguri de zahar
  • 40 ml rom(sau esenta de rom)
  • pt umplutura:
  • 400 ml frisca lichida(indulcita)
  • 1 vanilie
  • 150 gr circa dulceata de afine(sau de care va place mai mult)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa :):

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.

Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim siropul:

punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.

Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.

Lasam cateva ore la rece dupa care servim.

TIPS-URI

1

daca folositi esenta de rom puneti-o in sirop cand dati deoparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lilik 1

20.01.2011, 20:28

Andreea cum sa nu toata lumea sa pofteasca la o feliuta
mersic tuturor

Adele 1

24.05.2014, 10:58

reisnaor_2006 1

24.05.2014, 14:33

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata