Se spune ca omul gospodar isi pregateste frunzele de vita Primavara,inainte sa imbatraneasca.la fel am procedat si eu.Am ales frunzele de vita,inca crude,le-am spalat si le-am oparit in apa cu sare.Le-am facut pachetele de cate 40 si le-am bagat la congelator.
Daca avem foile de vita de la congelator le scoatem de seara sa se dezghete.Taiem ceapa marunt, spalam orezul. Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa si orezul, cat sa se inmoaie un pic. Luam de pe foc, sa se raceasca cat putem suporta la mana si amestecam cu carnea tocata, potrivim de sare si piper (mie imi place sa mananc asa cruda compozitia, de aceea pun intotdeauna un pic mai multa). Apoi incepem sa umplem foile de vita, le impaturim si asezam in cratita, turnam peste ele borsul. Le lasam sa fiarba la foc domol
Se servesc cu smantana si dragoste....