Sărmăluţe în varză dulce

de madi_marin in Porc, 22 Sep 2013 | 8033 vizualizari

 

Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac sarmalele le nebunie! De data asta am încercat o reţetă nouă….şi anume….am preferat să le împăturesc în foi de varză dulce.Puţină acreală au dat-o roşiile. Rezultatul….delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 varză micuţă
  • 2 cepe
  • 2 carnăciori afumaţi
  • 1 ceaşcă de orez
  • sare
  • piper măcinat şi boabe
  • mărar uscat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 conservă mică de roşii cubuleţe
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe în varză dulce:

Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit.

Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15  minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…

Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmale. Ce rămâne din varză se toacă mărunt.

Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşează frumos sărmăluţele. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor,completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine.

Servim sarmale  calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă, pentru a obţine sarmale mai acrişoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe în varză dulce" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din pulpa de porc .