Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

de scortisoara in Porc, 10 Mar 2013 | 7875 vizualizari

 

Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • Varza murata (aproximativ o capatana, depinde de cata compozitie va fi)
  • 500 g orez (de preferat brun si nu din acela mare care se lipeste si se face ca terciul)
  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri pline de bulion
  • o canita mica de cafea de suc de rosii
  • sare , piper , boia dulce sau iute
  • ulei de floarea soarelui
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas:

Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.

Compozitia:

1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.

2. Morcovul. Il dam prin razatoare.

3. Ceapa. O taiem marunt.

4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.

5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.

6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.

Pregatirea "oala minune"

1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.

2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.

3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.

Fierberea

1. Turnam apa pana se umple oala.

2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.

Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug  si se trece la actiune!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca aveti oala de ceramica este minunat, asa se pune la cuptor, si mai bine ar fi pe o caramida, daca nu aveti se poate si fara. Temperatura si timpul de coacere e acelasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Haladeț (Răcitură lipovenească)