Sarmalute in foi de vita

de Ana_Maria269 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 4106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de carne de porc tocata
  • 500g de carne de pui tocata
  • aprox. 50 de foi de vita
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de bulion
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente
  • 1 cana de bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Cele 100g de orez se spala si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei. Se sting cu o ceasca de apa fierbinte. Se fierb cam 10 minute, se adauga legatura de patrunjel tocata. Se pune sare, piper dupa gust. Se amesteca compozitia cu orez cu carnea si se impletesc aproximativ 50 de sarmale de marime mijlocie. Se pun la fiert cu apa fierbinte cam 1h pe aragaz si inca 1h in cuptor. Cu jumatate de ora inainte de a le scoate din cuptor se oparesc cu o cana de bors in care am amestecat cele 2 linguri de bulion. 

TIPS-URI

1

  Se pot servi cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute