Sarmalute combinate

de Bucataras Medi in Porc, 18 Iun 2012 | 3169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc(impanata)
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza murata
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 cana cu bors
  • ulei
  • 1 cana rosii in bulion
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boia
  • ramuri de cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute combinate:

Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs.  Daca  foile de varza  ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 minute, amestecand continuu ca sa nu se prinda (eventual putem adauga putina apa). Intre timp tocam carnea si apoi o amestecam cu amestecul de mai sus. Adaugam sare, piper macinat, mararul verde taiat fin si o lingurita de boia. Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa. Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor. Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.

Taiem putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem un rand de sarmale in foi de vita, unul de sarmale in foi de varza (in forma de cerc) si tot asa pana le terminam. Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin, boabe de piper si cateva crengute de cimbru. Mixam rosiile in bulion si adaugam peste sarmalute.

Deasupra punem cateva foi de vita. Adaugam un pahar cu vin si completem cu apa astfel incat sarmalutele sa fie acoperite de lichid. Dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor. Cand sunt gata facute luam de pe foc . Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Sunt delicioase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute combinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Poliana 1

18.06.2012, 22:51

Ce bine arata!! Si eu vreau o portie!

diaconta 1

18.06.2012, 23:16

stai s-o intreb pe Gaby daca sa-ti dau?
da am uitat ca nu vorbeste cu mine

mena29 1

20.06.2012, 08:48

Si eu vreau!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fripturica asortata cu orez