Sarmale surpriza

de MotanLaOale in , 5 Aug 2018 | 5579 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 4 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 300 g pasta de tomate
  • 200 g carnati afumati subtiri
  • 500 g scarita afumata
  • condimente pentru sarmale Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • piper negru macinat Delicat
  • 5-6 foi dafin
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale surpriza:

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin.

Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ora.

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Scarita afumata se taie bucati.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece, condimentele Delikat si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).   Cand sunt facute toate sarmalele mici, pe o foaie mare de varza se pun 4 sarmale mici si o bucata de carnat formand o sarma mare surpriza.

Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele mari (surpriza) in cerc in cratita.

Se completeaza apoi cu celelalte sarmale mici (121 la mine) iar in mijloc se pune scarita afumata.

Deasupra se pune un strat de varza tocata. Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min, la foc mic, agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C, cel putin 2 ore, dupa care sunt gata.

Se servesc sarmalele surpriza intregi cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca