Sarmale in foi de varza murata

de JulyCris in Porc, 7 Feb 2014 | 3699 vizualizari

 

Sunt convinsa ca fiecare isi are reteta proprie de sarmalute,de la mame,bunici,etc pe care o apara cu inversunare. :) Insa astazi,vreau sa impartasesc cu cine e interesat si reteta mea de sarmalute. :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata porc sau vita
  • 4-5 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • suc de rosii sau 5-6 linguri pasta de tomate
  • optional-sunculita afumata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele.

Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de mare),si cu o lingura punem din compozitia de carne intr-un capat al foii,pliem foaia peste carne intr-o parte,apoi rulam sarmaluta. Capatul ramas liber il indesam cu degetul. Cand am terminat de impachetat sarmalutele le asezam cu grija in cratita. Se pune si sunculita taiata printre sarmalute. Se acopera tot cu varza tocata,se umple cratita cu apa.Sucul de rosii sau pasta de tomate se pune intre straturile de sarmale.Se pot pune 2-3 linguri de suc de rosii si in compozitia de carne.

Se mai presara deasupra cimbru,piper(optional) si se  pun la fiert pt 4 ore. Din cand in cand se mai invarte cratita si se mai reumple cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

07.02.2014, 16:22

bune

Rocsi 1

07.02.2014, 21:27

Abia astept sa se termine si ale mele de fiert sa servesc una

deyutzky 1

07.02.2014, 23:15

imi plac

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si pasat