Sambata au fost Mosii de toamna - pomenirea mortilor, asa ca am pus sa fac si niste sarmalute, am eu o fixatie cum ca mancarea pe care o fac in astfel de zile si o impart are un gust mai bun. Eu nu ma dau in vant dupa sarmale, eu mananc mai mult costita si varza pe care o pun la sarmale, dar de data asta am infulecat pe nerasuflate 3 sarmale. Gata cu vorba sa trecem la treaba, ma rog treaba a facut-o'' cioroiul'', eu doar l-am ajutat cu ingredientele.
Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc impanata cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Ceapa am curatat-o si am taiat-o marunt, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. La final am potrivit de sare si piper, eu n-am nici o problema sa gust, chiar imi place sa mananc umplutura asta asa negatita. Am ales foile de varza murata, apoi am format sarmalele, nu foarte mari dar nici prea mici, mi-au iesit 30 de sarmale. Am tocat varza murata pe care am amestecat-o cu 2 cepe taiate marunt,rosiile si untura. In vasul crock-pot-ului am amsezat cateva tije de marar uscat, apoi un strat de varza amestecata cu ceapa, rosii si untura, am asezat si costitele, apoi am asezat circular sarmalele, deasupra am pus restul de varza. Am asezat capacul, am setat functia higt si am lasat sa-si faca treaba cca 4-5 ore, ca n-am cronometrat, am avut si alte treburi, dar cam atat am aproximat ca a trecut pana m-a adus mirosul in casa sa vad daca-s facute. Delicioase si acum inghit in sec cand scriu reteta !