Sarmale in foi de varza acra

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2021 | 4854 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate mari
  • 4 cepe
  • 1 cana de orez
  • 500g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • 400g pasta de tomate
  • foi dafin
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura scarita si costita se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.

Se pun felii de costita afumata si se mai pune un strat de sarmale si scarita afumata in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

Se face un amestec din pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

Se consuma cu smantana si mamaliga si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale afumate