Sarmale in foi de varza

de mena29 in Mancaruri cu carne, 12 Ian 2014 | 4884 vizualizari

 

Imi plac foarte mult sarmalele cu varza murata dar de aceasta data le-am facut cu varza dulce. Sunt excelente,ne dau putin mai mult de lucru insa merita tot efortul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc proaspata
  • 1 kg pulpa de porc afumata
  • 2-3 cepe mari
  • 1 conserva de 400g cu rosii in bulion
  • 1 pahar orez
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 verze dulci
  • cateva feliute subtiri de slanina afumata de porc pentru a acoperi fundul vasului in care vom fierbe sarmalele
  • Pentru acrit varza:
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 1 pahar de otet alb din vin
  • o cratita de 4-5 l
  • 2 l apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Prima data mi-am pregatit varza .Am pus cei 2 l de apa sa fiarba,am adaugat sarea si otetul,cand apa a dat in clocot, am bagat pe rand cele trei verze spalate si  curatate de cotor.Am oparit bine verzele dupa care le-am scos intr-un castron sa se raceasca.Am desfacut foaie cu foaie,inlaturand partea tare de langa cotor.In functie de cat de mari au fost frunzele le-am taiat in doua sau le-am lasat asa cum au fost.Imi place sa dau aceeasi marime sarmalelor.Nu le fac nici foarte mici dar nu-mi plac nici cele foarte mari.

Varza care nu am putut sa o folosesc pentru sarmale am tocat-o marunt.    Separat am pregatit umplutura pentru sarmale,am spalat carnea si am zvantat-o cu servete de bucatarie,am taiat-o cuburi mai mari si am tocat-o cu masina de tocat Naumann. Am taiat felii mai groase pulpa de porc afumata,jumatate am tocat-o iar cealalta jumatate am pastrat-o pentru a o pune intre straturile de sarmale.   

Am omogenizat cele doua tipuri de carne tocata,am adaugat ceapa curatata,spalata si tocata,orezul spalat si el,sare si piper dupa gust si cimbrul uscat.Am format sarmalele,aproximativ o lingura de compozitie pentru fiecare foaie de varza.   Dupa ce am terminat de format toate sarmalele,am luat o cratita cu peretii mai inalti,smaltuita, in care fierb eu de obicei sarmalele,i-am acoperit fundul cu feliute de slanina afumata,am pus jumatate din varza tocata marunt,am asezat un rand de sarmale dupa care am asezat frumos peste ele,felii de pulpa de porc afumata si foile de dafin,am venit cu un nou rand de sarmale iar deasupra am pus varza tocata ramasa.

Conserva de rosii intregi am tocat-o cu blenderul si am amestecat-o cu aproximativ 500 ml din apa in care am oparit varza dupa care am turnat-o peste sarmale.Am pus cratita cu sarmale sa fiarba la foc mic.

Au fiert cam doua ore.Le-am servit calde cu smantana si cu paine de casa facuta pe vatra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa