Sarmale de post in foi de varza

de Ancutsa in Mancaruri de post, 17 Mar 2017 | 5054 vizualizari

 

 Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • Sare si piper (dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de varza:

 

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.

 Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.

 In fiecare foaie de varza murata, se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.

 Intr-o cratita incapatoare, se asaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. 

La o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.

 Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.

  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.03.2017, 19:30

Sunt tare bune sarmalutele de post, de fapt, dupa mine, cele mai bune!

dantes 1

19.03.2017, 11:28

Bune!

Ancutsa 1

19.03.2017, 12:40

Oana, multumesc mult!

Rocsi, multumesc frumos!

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci și nucă