Sarmale de post cu ghebe

de Micutza Luana in Mancaruri de post, 12 Dec 2013 | 10956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 gr ghebe
  • 200 gr orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion
  • 200 gr soia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ghebe:

Se desprind frunzele de pe varza si daca este prea sarata se desareaza printr-un jet de apa.

Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit cu morcovul.

Ghebele  se toaca marunt si se adauga peste legume

Se amesteca 2 3 minute si se trage de pe foc .

Orezul dat intr-un clocot. se adauga si el impreuna cu soia data si ea intr.un clocot.

Se agauga mirodeniile dupa gust si se umpe foaia de varza indesand capetele inauntru pentru a nu iesi compozitia .

Asezam intr-o oala de tuci sarmale rand pe rand, dupa care deasupra sucul de rosii si acoperim cu apa, si se fierb circa 1 ora la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica