Sarmale de post cu ciuperci

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 11 Dec 2011 | 36389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 500 g ciuperci (eu am pus galbiori si hribi)
  • 3 cepe mari
  • un morcov
  • 2 linguri mari cu zarzavat pentru iarna (contine morcov,ardei,gogosar,telina,patrunjel,pastarnac)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 lingurita boia iute
  • pasta tomate - o lingura
  • varza murata
  • o cana suc rosii
  • 300 ml ulei
  • o 1/2 cana bors (optional)
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare.

Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul.
Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Adaugam putina sare, piper, boia si cimbru. Lasam la racit.

Curatam ceapa si o tocam marunt.La fel si morcovul.
Ciupercile fierte si spalate le dam prin masina de carne.
Punem ulei la incins si calim usor ceapa, adaugam morcovul, zarzavatul si mai calim 5 minute dupa care adaugam ciupercile si pasta de tomate si mai lasam cateva minute.
Amestecam totul cu orezul, punem si 50-100 ml suc rosii, patrunjelul spalat si tocat  si potrivim gustul de sare si piper.

Varzei ii scoatem cotorul si desfacem frunzele. Daca e acra o spalam in multe ape. A mea nu era acra deloc, de aceea am adaugat bors la fiert.
Daca e acra nu mai adaugati.
Rupem frunze de varza de marimea palmei , luam cate o lingura de compozitie si formam sarmalutza.
In vasul in care vom fierbe punem capace de borcane pe fundul lui,(sa nu le afumam) asta daca nu avem un vas roman sau vas de tuci.

Asezam sarmalele in vas, turnam sucul de rosii, cana de bors, punem o crenguta de cimbru si aprox 250 ml ulei.Completam cu putina apa sa cuprinda sarmalutele.

Lasam sa fiarba  la foc mic 2 ore jumatate - 3 ore.(trebuie sa fie bine fiarta varza, asta depinde de soiul ei, scoatem o sarmaluta  si gustam)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

GJ203702390 1

03.08.2013, 17:50

DIANA B 1

03.04.2015, 09:58

Mmmmmmmmmm , ce pofta mi-ai facut mai Gaby , mai ... as vrea sa fac si eu , dar azi n-am chef de nik

iry-gabriela 1

03.04.2015, 21:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fara carne