Sa fiu foarte sincera la noi in ardeal ,nu se face mamaliguta cu sarmale sau piftie cu mamaliguta,si cum am tot auzit de mamaliguta cu sarmale am zis ia sa incerc si eu sa vad cum e ,minunate,au mancat si copii .
Mamaliguta:
Se caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta de tomate(restul de pasta de tomate se pune peste sarmalute deasupra)
Se pune cate 1 lingura din compozitia de carne in frunzele de varza si se impatura,eu dau laterale spre interior dupa care le rulez.
Se aseaza intr-o oala sau cratita cu varza tocata foarte marunt cu cimbru si marar,iar sarmalutele eu le-am facut mici, chiar mici ,se mai aseaza feliute de slanina(daca aveti)
se pune varza tocata deasupa pe ele si pasta de bulion dizolvata cu apa.
Se pune oala la cuptor pentru apoximativ 2 ore sau pe plita cum doriti
Mamaliguta
Se fierbe apa cu sare iar cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine , eu am facut-o mai moale.
Cand sarmalutele sant fierte se servesc cu mamaliguta calda si smantana .
Cu siguranta am sa mai repet aceasta reteta cu mamaliguta, prietena mea Danuta face mamaliguta cu sarmale si la ea am mai mancat dar eu sincera sa fiu nu am facut pana acuma.
Poze mai mult nu am deoare sant de saptamana trecuta si s-au pierdut cele ce nu era salvate in unitate