Ceapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde.
Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza ciupercile tocate marunt si cozile de ceapa verde, amestecam mereu pana se evapora aproape tot lichidul lasat. Punem ardeiul tocat marunt si orezul cand mai ramane putina zeama de la ciuperci, nu le scadem de tot.
Calim bine si adaugam trei sferturi din verdeata tocata marunt. Punem 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1 vf cutit turmeric, vreo 2 lg de bulion si potrivim de sare. Nuca rumenita foarte putin se curata de pielita, o parte se toaca marunt la cutit si doua maini le macinam fin la rasnita de cafea.
Adaugam nuca la compozitia calduta si amestecam. Asezam pe fundul oalei varza tocata fideluta, foi de dafin, marar uscat, piper boabe si 1-2 maini din verdeata oprita. Punem sarmalele pregatite, mirodenii si acoperim cu foi de varza. Dizolvam 1 lgt boia cu 2 lg bulion, putina zeama de varza, 1-2 lg ulei de masline si apa clocotita. Turnam peste sarmale si dam la cuptor sa scada bine.