Sarmale cu ciuperci si nuci

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 4257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci,
  • 3 morcovi potriviti,
  • 3 cepe medii (alba si rosie),
  • 1 ceasca de orez,
  • 1 capia rosu,
  • 1 ceasca de nuca,
  • 1 varza murata potrivita,
  • cateva fire de ceapa verde,
  • ulei de masline,
  • 1 legatura de marar proaspat,
  • 1 legatura patrunjel,
  • frunze de telina,
  • cimbru,
  • boia,
  • curry,
  • piper,
  • foi de dafin,
  • marar uscat,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci si nuci:

Ceapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde.

Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza ciupercile tocate marunt si cozile de ceapa verde, amestecam mereu pana se evapora aproape tot lichidul lasat. Punem ardeiul tocat marunt si orezul cand mai ramane putina zeama de la ciuperci, nu le scadem de tot.

Calim bine si adaugam trei sferturi din verdeata tocata marunt. Punem 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1 vf cutit turmeric, vreo 2 lg de bulion si potrivim de sare. Nuca rumenita foarte putin se curata de pielita, o parte se toaca marunt la cutit si doua maini le macinam fin la rasnita de cafea.

Adaugam nuca la compozitia calduta si amestecam. Asezam pe fundul oalei varza tocata fideluta, foi de dafin, marar uscat, piper boabe si 1-2 maini din verdeata oprita. Punem sarmalele pregatite, mirodenii si acoperim cu foi de varza. Dizolvam 1 lgt boia cu 2 lg bulion, putina zeama de varza, 1-2 lg ulei de masline si apa clocotita. Turnam peste sarmale si dam la cuptor sa scada bine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu orez de post