Sunt cele mai bune sarmale ever....
Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.
Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de masline.Intre timp curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mici,apoi il punem peste ceapa si lasam la calit pe foc mic.
Ciupercile le taiem cubulete si le punem peste morcov si ceapa,lasam sa se caleasca pana scade apa,apoi adaugam orezul cu tot cu apa si cateva linguri(3-4) de passata de rosii.Lasam pe foc pana scade apa,apoi potrivim de sare si piper si punem putina paprika.Lasam compozitia sa se racoreasca.
Intre timp ne pregatim frunzele de vita sau varza,apoi facem sarmalele.
Punem pe fiecare frunza din compozitia cu ciuperci,apoi rulam si inchidem bine la capete.
Pe fundul unei oale asezam cateva frunze de vita de vie,punem putina passata de rosii,cimbru si marar,apoi asezam sarmalele in cerc,iar deasupra acoperim cu alte frunze de vita de vie,punem inca putina passata,marar si cimbru,apoi acoperim cu apa(in apa eu am pus si putina sare).
Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora -1 ora si jumatate.Ca sa fim siguri ca sunt fierte scoatem una si o probam.
Se servesc calde.
1
cat timp fierb sarmalele trebuie sa invartim oala.