Sarmale ca acasa

de Irina in Porc, 16 Mar 2009 | 80780 vizualizari

 

Se ia una bucata sotie din zona Moldovei si se pune la treaba :). Lasind gluma, merita sa incercati aceasta reteta…

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec: 1/2 kg porc +1/2 vita
  • 2-4 cepe taiate marunt
  • 2 oua
  • orez dupa gust
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • 250 g unt
  • o bucata de costita afumata
  • suc de rosii
  • vin alb dulce / demi-dulce
  • varza murata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ca acasa:

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!!

1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la inabusit. Apoi se da la racit

2. Se amesteca ouale cu carnea tocata (noi am pus citeva oua de prepelita) si verdeturile, sare, piper

3. Se adauga ceapa si orezul si se amesteca pina se omogenizeaza.

4. Se aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze de varza intregi, apoi se alcatuieste patul din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Se ia compozitie cam cit o nuca si se inveleste in frunzele de varza murata formindu-se sarmalutele

5. Se aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rind de sarmalute printre care presaram costita afumata, mararul si cimbrul verde (se gaseste in Gima sau Megaimage), un rind de varza taiata marunt + costita afumata, alt rind de sarmalute …

6. Dupa ce s-au asezat in straturi, se pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si se invelesc cu frunze intregi. Se baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.

A doua zi se adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore

Se servesc cu smintina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu …

NOTA: Pentru vizualizarea fotografiei principale este indicata utilizarea ochelarilor 3D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Rahela Velicu 1

21.12.2018, 13:38

CretuValentina 1

21.12.2018, 17:14

Panacris 1

04.12.2020, 20:43

Hmmm, am ratat rețeta asta 3D Dar vezi că sunt mulți cârcotași, cum să pui ouă în carnea de sarmale Dar să ști că și eu pun, deși la mama n-am văzut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc