Sarmale ardelenesti cu varza dulce

de mimmi in Porc, 11 Aug 2010 | 28157 vizualizari

 

Este o reteta traditionala,foarte gustoasa si nelipsita in zilele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza
  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 400 g orez
  • 6 cepe
  • sare,piper,boia
  • bulion(suc de rosii)
  • cimbru,marar
  • costita afumata (ciolan)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ardelenesti cu varza dulce:

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la foc.Spalam varza,o curatam daca are imperfectiuni,scoatem cotorul si cand apa a dat in clocot punem varza si o lasam la fiert pana se inmoaie frunzele.Scoatem cate o frunza doua.Taiem frunza in doua sau in 4 sa nu fie prea mari.Punem o lingura sau doua de amestecam si impaturam sarmala.Pe fundul unei oale se pune cimbru,marar si se acopera cu o frunza de varza.Costita se taie bucati si se pun in oala printre sarmale.Restul de varza ce ramane se taie felii si se pune deasupra.Se toarna o sticla de bulion.In cratita unde s-a pregatit compozitia,se incalzeste apa,se sareaza si se pune peste sarmale.Se pun la fiert cca 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

TIPS-URI

1

In apa unde se fierbe varza nu se pune sare deoarece se inmoaie prea tare frunzele.

2

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ardelenesti cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

12.08.2010, 13:10

Vai ce bine arata, toate furculitele si de la mine, cred ca in we asta fac si eu sarmalute

Corinuta 1

12.08.2010, 13:13

Bune, buneeeeeeee!

mimmi 1

25.08.2010, 18:56

Chiar ca sunt bune fetelor!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Parjoale