Este o reteta traditionala,foarte gustoasa si nelipsita in zilele de sarbatoare.
Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la foc.Spalam varza,o curatam daca are imperfectiuni,scoatem cotorul si cand apa a dat in clocot punem varza si o lasam la fiert pana se inmoaie frunzele.Scoatem cate o frunza doua.Taiem frunza in doua sau in 4 sa nu fie prea mari.Punem o lingura sau doua de amestecam si impaturam sarmala.Pe fundul unei oale se pune cimbru,marar si se acopera cu o frunza de varza.Costita se taie bucati si se pun in oala printre sarmale.Restul de varza ce ramane se taie felii si se pune deasupra.Se toarna o sticla de bulion.In cratita unde s-a pregatit compozitia,se incalzeste apa,se sareaza si se pune peste sarmale.Se pun la fiert cca 30 de minute de cand incepe sa fiarba.
1
In apa unde se fierbe varza nu se pune sare deoarece se inmoaie prea tare frunzele.
2
Se servesc cu smantana.