Foarte, foarte bune!!! Baietelul meu de 2 ani a mancat 4 sarmale dintr-o suflare..:)))
Ceapa tocata si morcovul razalit se pun la calit cu 2 linguri de ulei+ slanina taiata bucatele mici. Cand sunt aproape gata se adauga boiaua, apoi carnea tocata si se mai lasa 5 minute la foc mic, dupa care se adauga orezul si condimentele(sare, piper, vegeta, patrunjel), dupa gust. In acelasi timp se pune o cratita cu apa la fiert, se desfac frunzele de la varza si se pun la oparit 2–3 minute, cate 4–6 frunze o data, in apa care clocoteste.
In frunzele de varza oparite si taiate in forma dorita se pune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza.
Se aseaza pe fundul unei oale un rand de varza tocata,o crenguta de  cimbru si una de marar si 2 foi de dafin, apoi sarmalele, iar deasupra  se pun cateva foi de varza, cat sa acopere sarmalele. Se taie rosiile si  se pun peste sarmale. Se acopera cu apa, se adauga bulionul si putina  vegeta si se pun la foc mic cam 1,5-2 ore pana e fiert orezul.
Se ia oala cu sarmale si se pune intr-o patura groasa, invelita bine,  pana in momentul servirii. Nu numai ca se mentin calde, dar si primesc  un gust mai bun tinute asa.
Se servesc calde, simple sau cu smantana. Sunt foarte bune!